Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Környezetbarát Ikea-házak

Környezetbarát Ikea-házak

igenyesferfi.hu

A házak már meg is vásárolhatóak, az áruk 47 550 dollárról indul. 

Az IKEA Tiny Home Project keretében a svéd bútorgyártó a Vox Creative-val közösen hozta létre azokat az előre gyártott, kis alapterületű házakat, amelyek kompakt méretük ellenére minden szükségessel fel vannak szerelve, ráadásul még környezetbarátak is.

Ahogy egyre kevésbé válnak fenntarthatóvá a városok és velük együtt a városi életmód, annál nagyobb népszerűségre tesznek szert, az apró, de könnyen mozgatható, össze- és szétszerelhető konténerházak, amelyek a megfizethető lakhatás mellett az újrahasznosításból adódóan a környezettudatosságot képviselik. Úgy tűnik, az IKEA-nál is jó ötletnek és kifizetődő befektetésnek tartják ezt a nagy szabadságot biztosító életformát. A lapra szerelt bútorok, gyertyák és képkeretek után tehát az IKEA már házakat is gyárt – de nem kell aggódni, ezeket nem a vásárlóknak kell összeszerelnie egy nehezen megfejthető útmutató alapján.


A Tiny Home Project modelljei készen érkeznek, már csak be kell őket rendezni, lehetőleg IKEA bútorokkal. A Lonely Planet beszámolója szerint az IKEA a Vox Creative-val és az RV-kat, illetve egyéb apró házakat építő Escape-pel közösen alkották meg a szóban forgó otthonokat, amelyeknél külön hangsúlyt fektettek az öko minősítésre. A céljuk az volt, hogy kis alapterületen stílusos, fenntartható és megfizethető otthont hozzanak létre, bizonyítva, hogy bárki, bárhol élhet úgy, hogy ezzel kevésbé terheli a környezetét.